Logo The Cloud Company

Veiligheids regio Drenthe

De organisatie Veiligheidsregio Drenthe stond voor de uitdaging om in de periode 2013 tot 2015 flink te bezuinigen. Het ging om een miljoenenbezuiniging.

Een lastige klus om daarin de juiste keuzes te maken, kwaliteit van werk te blijven leveren en de medewerkers tevreden te houden. The Cloud Company heeft ervoor gezorgd dat de medewerkers betrokken werden bij de besluitvorming rondom bezuinigingen. Op deze manier werd er draagvlak gecreëerd voor de plannen en beslissingen die genomen moesten worden.

De medewerkers van Veiligheidsregio Drenthe verzamelden zich op het online platform Qollap. Hier plaatsten zij ideeën voor bezuinigingen, waarop vervolgens gestemd kon worden. Maar liefst vijfhonderd medewerkers leverden een bijdrage. Bijna zeshonderd ideeën werden in een periode van nauwelijks drie weken op het platform gepost. De ideeën of concepten met de meeste stemmen werden vervolgens in kleine expert-teams gewikt en gewogen op parameters als opbrengsten, kosten, haalbaarheid en mogelijke planning. Na deze exercitie werden de meest kansrijke plannen doorgerekend.

In een korte periode van nauwelijks twee maanden werd 85 procent van de beoogde bezuinigingen door de medewerkers van de organisatie zelf aangedragen. Een mooi resultaat in tijden van miljoenen bezuinigen! 

Testimonial

Linda van der Heide, communicatie adviseur Veiligheidsregio Drenthe: "Via een artikel op Frankwatching kwamen wij in contact met The Cloud Company. We zochten een goede manier om de gehele organisatie (ca. 1000 medewerkers) te betrekken bij het bedenken van ideeën voor een bezuinigingstaakstelling van 10%. The Cloud Company toont oprechte interesse en betrokkenheid bij de organisatie, waardoor zij echte maatwerk oplossingen bieden. Dat hun adviezen gebaseerd zijn op een brede ervaring werd in de praktijk steeds weer aangetoond. The Cloud Company staat altijd open voor specifieke wensen van de opdrachtgever en uitvoerende werkzaamheden worden supersnel opgepakt."

Benieuwd wat The Cloud Company voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis intake gesprek aan!