Logo The Cloud Company

Focus - Focus - Focus

Op de printer in mijn (werk)tuinhuis hangt een Post-it met de woorden 'Focus-krijgen' en 'Focus houden'. De reden waarom deze Post-it daar hangt is om mij op dat uitgangspunt voortdurent te attenderen.

focusDe ondernemers onder ons zullen dit herkennen.Focus op je expertise(s). Focus op je corebusiness. Focus op je kernproduct. 

Logisch uiteraard maar het is lang niet altijd even makkelijk om focus te houden. Al helemaal niet als er zich een kansrijke mogelijkheid voordoet die niet echt bij je bedrijf hoort maar...zó interessant en commercieel zó aanlokkelijk is.

Waarom dit van groot belang voor ons is? Omdat wij ons altijd bezig houden met innovatie. Daarin schuilt het grote gevaar om onze focus te verliezen. De techniek verandert continu en snel. Nieuwe mogelijkheden dienen zich bijna dagelijks aan. Verleidelijk. Heel verleidelijk. 

Een redmiddel om focus te houden is samenwerken met anderen. Organisaties of bedrijven die andere expertises hebben die aansluiten bij wat wij doen. 

Er bestaan verschillende definities over samenwerken. Bijvoorbeeld: het gezamenlijk inzetten om bepaalde doelen te bereiken - bijdragen aan een gezamenlijk resultaat - als team handelen - coöpereren - medewerken - met elkaar iets tot stand brengen - samengaan. 

De beste omschrijving vind ik 'bijdragen aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen eigen kwaliteiten en belangen én die van de groep of de ander'. 

Dit besef heeft ertoe geleid dat wij op zoek zijn gegaan naar uiteenlopende partners. Focus op je core-business en laat expertises die niet voor jou zijn weggelegd over aan een ander. 

Onze specifieke expertises zijn het zelflerend kennissysteem, artificial intelligence en het methodisch inzetten van technologie. 

Hierbij 3 voorbeelden van onze partners:

- Tinqwise maakt leeroplossingen die bijdragen aan zakelijk succes binnen organisaties, zodat er bedrijfsmatige en persoonlijke groei ontstaat. 

Focus: zij de leercontent en wij de technologie.

- Pentascope zijn experts in interne organisatiebegeleiding. Samen met Rutger Hangelbroek ontwikkelen we een nieuwe versie van het 'stakeholderdialoog voor de overheid'.

Focus: zij de implementatie en wij de technologie.

- Dutch houdt zich bezig met 'status change', niet alleen in de organisatie, maar ook in de markt. Ze kijken hierbij specifiek naar ondernemen en ondernemerschap en wat dat stimuleert, inspireert en innoveert.

Focus: zij de 'change' en wij de technologie.

Bottom line?

focus2