Logo The Cloud Company

Commissie Operationele Zaken, Nationale Politie

Hoe faciliteer je medezeggenschap in een van de grootste organisaties van Nederland? De Commissie Operationele Zaken (OZ), onderdeel van de Centrale Ondernemingsraad Nationale Politie, stond voor deze uitdaging.

De commissie wil alle medewerkers de kans geven om in de eigen werksituatie invloed uit te oefenen. Dat is niet eenvoudig met 65.000 medewerkers.

Met begeleiding van The Cloud Company heeft de commissie OZ een online platform en bijbehorende community in het leven geblazen. Hier worden belangrijke interne vraagstukken en onderwerpen aan de achterban uitgevraagd. Op deze manier geeft de commissie zoveel mogelijk medewerkers de kans om mee te praten over de adviezen van de commissie, en krijgen de besluiten direct meer draagvlak en herkenning bij collega’s. Naast de inrichting van het online platform ondersteund en adviseert The Cloud Company de commissie met community-management, communicatie- en activatie campagnes.

Inmiddels telt het voortdurend groeiende platform bijna 2000 leden en worden er periodiek nieuwe vragen uitgezet. Met de reacties heeft de commissie direct invloed kunnen uitoefenen op verschillende beleidsstukken en protocollen. 

Benieuwd wat The Cloud Company voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis intake gesprek aan!