Logo The Cloud Company

Nederlandse Spoorwegen

Het project Energiezuinig rijden (EZR) van de NS heeft als doel machinisten en hoofdconducteurs energiezuinig(er) te laten rijden. Hierdoor kunnen miljoenen euro’s bespaard worden en wordt er ook bijgedragen aan het beoogde groene imago van de NS.

Om dit voor elkaar te krijgen was het van belang dat zoveel mogelijk machinisten en hoofdconducteurs van het project op de hoogte waren, en mee wilden doen.

The Cloud Company heeft de NS geholpen om dit doel te bereiken door het inzetten van Qollap, een eigen intern ontwikkeld sociaal platform. Om de doelgroep te bereiken, die constant onderweg is en geen vaste werkplek heeft, heeft The Cloud Company een fysieke activatie campagne opgezet én uitgevoerd.

Op het sociale platform werden machinisten en hoofdconducteurs (HC’s) naar hun mening, ervaring en tegenslagen op het gebied van energiezuinig rijden gevraagd. In totaal werden er door 180 machinisten en conducteurs 40 oplossingen bedacht voor 24 knelpunten. 

Testimonial

Maarten van den Berge, programmamanager bij de NS, is erg enthousiast over het afgeronde project: 

“Binnen NS wilden we het project EZR een nieuwe impuls geven om ervoor te zorgen dat nog meer machinisten Energiezuinig zouden gaan rijden. The Cloud Company heeft voor ons een online samenwerkingsplatform ingericht waar machinisten en hoofdconducteurs hun mening konden geven. Dit gaf het EZR project een totaal nieuwe dimensie. We hebben ontzettend veel NS machinisten en hoofdconducteurs kunnen bevragen over hun knelpunten en oplossingen voor EZR. Op deze innovatieve manier zijn we tot een geweldig resultaat van zeven zeer goede oplossingen gekomen die nu ook daadwerkelijk in de organisatie geïmplementeerd zullen worden. Het mooie van deze manier van werken is dat er meteen draagvlak is voor de oplossingen, de medewerkers hebben ze tenslotte zelf bedacht!”

Infographic

In onderstaande infographic heeft The Cloud Company de aanpak en geboekte successen samengevat. 

NS infographic

Benieuwd wat The Cloud Company voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis intake gesprek aan!